Eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tutuklandı

Eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tutuklandı
Gaziantep Nurdağı'nda, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 38 kişinin ölümüne yol açan binanın soruşturması kapsamında, eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen felakette yıkılan ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği binaya ilişkin dava kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Eski Gaziantep Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, hakkında açılan soruşturma neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tutuklandı

Depremin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, yıkılan ve büyük bir trajediye yol açan binanın sorumlularından biri olarak görülen eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, suçlamaları reddetmesine rağmen tutuklanma kararıyla karşı karşıya kaldı. Kavak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandığı 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kavak'ın, depremde yıkılan binanın inşaat ve denetim süreçlerindeki ihmal ve görevi kötüye kullanma suçlamaları nedeniyle görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Mahkeme, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak, eski belediye başkanının tutuklanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.