Aytaç Durak Kimdir?

Aytaç Durak Kimdir?
Adana’da 5 dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapmış olan Aytaç Durak, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. İşte, Aytaç Durak hakkında merak edilenler.

Aytaç Durak Kimdir?

1938 yılında Adana’nın Karaisalı ilçesinde doğan Aytaç Durak, tüccar bir ailenin altı çocuğundan ikincisidir. İlkokulu Adana Gazipaşa İlkokulu’nda, ortaokulu Tepebağ Ortaokulu’nda, liseyi ise Adana Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü kazanmış ve 1963 yılında mezun olmuştur.

Kariyeri ve Siyasi Hayatı

Mezuniyetinin ardından çalışma hayatına atılan Durak, 1963-1965 yılları arasında DSİ Adana İçme Suları Şefi olarak, 1965-1968 yılları arasında ise Köy Hizmetleri Adana İl Müdürü olarak görev yapmıştır. Askerliğini yedek subay olarak Ankara Mamak Muhabere Okulu’nda ve Askeri Araştırma ve Geliştirme Dairesi’nde tamamladıktan sonra Adana’ya dönerek iki yüksek mühendis kardeşiyle birlikte inşaat müteahhitliği yapmıştır.

Durak, 1963-1980 yılları arasında Adalet Partisi’nden 4 dönem belediye meclis üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Bu dönemde 3 kez Adana Vergi Rekortmenleri arasında yer almıştır. Ayrıca, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Dünya Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır.

Belediye Başkanlığı

Aytaç Durak, 25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihlerinde yapılan yerel seçimlerde beş kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir. 2010 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştır. 2014 yerel seçimlerinde bağımsız olarak adaylığını koymuş, ancak daha sonra MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekilmiştir. Sözlü, o yıl belediye başkanlığını kazanmıştır. Durak, bu tarihten itibaren aktif siyaseti bırakmıştır.

Sağlık Durumu

Aytaç Durak, Pozantı’nın Bürücek Yaylası’nda rahatsızlanarak hastaneye ambulansla kaldırıldı. Sağlık durumu hakkında daha fazla bilgi paylaşılmamış olsa da, durumunun ciddiyeti nedeniyle tıbbi müdahale gerektiği belirtilmiştir. Durak’ın sağlık durumu ile ilgili gelişmeler takip edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.