Bursa'da Suriyeli Kuyumcu, Milyonlarca Liralık Altınla Kayboldu

Bursa'da Suriyeli Kuyumcu, Milyonlarca Liralık Altınla Kayboldu
Bursa'da yaşayan Suriyeli bir kuyumcu, kendisi gibi Suriyeli vatandaşlardan topladığı milyonlarca liralık altınla ortadan kayboldu. Üç gündür kuyumcunun açılmasını bekleyen Suriyeliler, dükkanın yine açılmaması üzerine polise başvurdu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, merkez Osmangazi ilçesinde Küçük Şam olarak bilinen Darmstad Caddesi'nde yaşandı. Her sabah düzenli olarak açılan Suriyeli kuyumcunun dükkanı, Cumartesi günü sabah saatlerinde kepenklerini açmadı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar durumdan şüphelenince, kuyumcu dükkanının sahibini telefonla aramaya başladı. Altınlarını kuyumcuda bırakan Suriyeli vatandaşlar, hiçbir şekilde kuyumcuya ulaşamayınca durumu polise bildirdi.

Polis Müdahalesi

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, mağdur olduklarını belirten Suriyeli vatandaşları Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne yönlendirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Suriyeli mağdurlar, zaman zaman kepenkleri kapalı kuyumcu dükkanının önüne giderek bir umutla iş yerini kontrol etmeye devam etti.

iha-20240708aw242417-2-t.jpg

Kuyumcunun Kaçışı

Mağdurlar, kuyumcunun gece gelerek altın ve dövizleri çantaya koyup Bursa'dan kaçtığını ifade etti. Bu gelişme üzerine polis, kaybolan kuyumcunun izini sürmek için çalışmalara başladı. Durum, hem mağdurlar hem de çevredeki esnaf için büyük bir şok ve hayal kırıklığı yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.