Meteorolojiden İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'ya Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'ya Şiddetli Yağış Uyarısı
İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da etkili olması beklenen sağanak yağışlar için Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Bölge sakinlerinin olası sel, su baskını ve ulaşım aksaklıklarına karşı tedbirli olmaları istendi.

İstanbul'da Gece Başlayacak

Meteoroloji, İstanbul'da bu gece itibarıyla şiddetli yağışların etkili olacağını bildirdi. Yağışların özellikle kuzey ve iç kesimlerde yoğunlaşacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, yağışların sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara yol açabileceği konusunda uyardı.

Kocaeli ve Sakarya'da Sabah Saatlerinde Bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Kocaeli ve Sakarya'da ise yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Bu bölgelerdeki yağışların, özellikle gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı ve lokal olarak yoğunlaşabileceği ifade edildi.

Olası Riskler ve Tedbirler

Yağışların getirebileceği olumsuzluklar arasında sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı yer alıyor. Özellikle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Yetkililer, bölge sakinlerinin gerekli önlemleri almalarını ve mümkünse dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

Meteoroloji'den Genel Uyarılar

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların, ulaşımda aksamalar ve olası dolulara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, elektrikli cihazların kullanımı konusunda da tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Yağış anında yaşanabilecek kuvvetli rüzgar nedeniyle de bina ve araçların güvenliğine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.