İslahiye 106. Topçu Alayı’nda Komutanlık Görev Değişimi

İslahiye 106. Topçu Alayı’nda Komutanlık Görev Değişimi
İslahiye'deki 106. Topçu Alayı Komutanlığı'nda düzenlenen sancak devir teslim töreninde Albay Sinan Uyar, görevini Kurmay Albay Mehmet Özsoy'a devretti. Törene, yüksek rütbeli komutanlar, ilçe protokolü ve şehit aileleri katıldı.

Alay Komutanlığı'nda görev değişikliği

İslahiye ilçesinde bulunan 106. Topçu Alayı Komutanlığı'nda, Alay Komutanı Topçu Albay Sinan Uyar, düzenlenen 'Komuta ve sancak devir teslim töreni' ile görevini Topçu Kurmay Albay Mehmet Özsoy’a devretti.

Şehit Alpay Başaran Kışlası'nda görkemli tören

İslahiye 106. Topçu Alayı Şehit Alpay Başaran Kışlası’nda, Kurmay Albay Mehmet Özsoy'un göreve başlaması dolayısıyla sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene; 6'ncı Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, Belediye Başkan Yardımcısı Songül Gür, ilçe protokolü, askeri ve mülki erkân ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, alay tarihçesi ile görevi devreden ve devralan komutanların özgeçmişleri okundu.

Sancak devriyle yeni dönem başladı

Törenin devamında, Albay Sinan Uyar, sancağı Topçu Kurmay Albay Mehmet Özsoy’a teslim etti. Askeri geçit töreni ile sona eren etkinlik, katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.

Törene geniş katılım

Törene katılan askeri ve mülki erkân, yeni komutana başarılar dileyerek töreni onurlandırdı. Şehit aileleri ve gaziler de bu önemli günde hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.