İslahiye'de 30 Yıllık Birikimini Dolandırıcıya Kaptırdı

İslahiye'de 30 Yıllık Birikimini Dolandırıcıya Kaptırdı
İslahiye'de Yaşayan Ali Boy, Telefon Dolandırıcısına 420 Bin TL Kaptırdı

İslahiye'de hurdacılık yapan 57 yaşındaki Ali Boy, telefonla kendisini jandarma olarak tanıtan bir dolandırıcı tarafından 420 bin TL dolandırıldı. "30 yıllık birikimim bir saatte yok oldu" diyen Boy, dolandırıcının yakalanmasını istiyor.

20 Haziran günü, Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Ali Boy, evinden çıkarken telefonla arandı. Kendisini jandarmadan aradığını belirten kişi, Boy’a banka hesaplarındaki paraların dolandırıcılar tarafından boşaltılmak üzere olduğunu söyledi. Dolandırıcı, Boy’dan, banka hesabındaki parayı ve evdeki ziynet eşyalarının değerini geçici olarak belirttikleri bir hesaba yatırmasını istedi. Yapılacak operasyon sonrasında paranın iade edileceğini belirten dolandırıcı, Boy’u ikna etti. Ali Boy, telaşla banka hesabındaki parayı çekip dolandırıcının hesabına aktardı ve ardından kızı İpek Boy'un evdeki ziynet eşyalarını bozdurup parayı aynı hesaba göndermesini sağladı. Toplamda 420 bin TL dolandırıcının hesabına aktarıldı.

Bu sırada babasına ulaşamayan İpek Boy, polise giderek durumu bildirdi. Polis, Ali Boy’u emniyete çağırarak ifadesine başvurdu ve dolandırıldığını söyledi. Büyük şok yaşayan Boy'un şikayeti üzerine polis, şüphelinin bulunması için çalışma başlattı.

Ali Boy, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Telefonum çaldı ve arayan kişi jandarmadan aradığını söyledi. 2 banka hesabımın operasyon düzenleyecekleri dolandırıcılar tarafından boşaltılacağını belirtti. Benden de hem bankadaki paramı hem de altınları bozdurarak verdikleri hesaba göndermemi istedi. Paniğe kapıldım ve bankadaki parayı yolladım, sonra kızımı da kendileri telekonferans görüşme yöntemiyle görüştürerek ondan da altınları bozdurup verilen hesaba göndermesini sağladılar. Yaklaşık 1 saat boyunca telefonu hiç kapatmadı ve kapatmamam gerektiğini söylediler. Bu sırada kızım şüphelenip, emniyete gidip durumu anlattı. Zaten parayı gönderdikten sonra telefonu kapattılar. Emniyete gidince polisler dolandırılmış olduğumu söylediler, beni arayan numaraya da ulaşılamıyordu. Allah’tan tek isteğim paramızı geri almak ve dolandırıcıların adalet önünde cezalandırılmalarıdır. İnsanlar bunlara inanmasın. Ben dolandırıldım, başkaları dikkatli olsun ve dolandırılmasın. 30 yıllık birikimimiz bir saat içerisinde yok olup gitti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.