İslahiye'de Kiraz Hasadı Başladı

İslahiye'de Kiraz Hasadı Başladı
İslahiye İlçesi'nde, aroması ve lezzetiyle talep gören Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Bu kiraz, Amanos Dağları'nın eteklerinde, 300 dekarlık alanda yetiştiriliyor.

Üretim Bölgeleri ve Özellikleri

Koççağız, İdilli, Köklü, Tandır, Kabaklar, Yağızlar, Kayabaşı Mahalleleri ve Huzurlu Yaylası'nda üretilen kirazlar, iriliği, kalitesi, aroması ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu bölgelerde toplam 300 dekarlık alanda Napolyon cinsi kiraz yetiştiriliyor.

Rekolte ve Pazar Durumu

Bu yıl rekoltenin geçen yıla göre düşük olduğunu belirten Koççağız Mahalle Muhtarı ve kiraz üreticisi Bekir Samlı, şunları söyledi:

"Mahallemizin en büyük geçim kaynağı olan kiraz hasadımıza başladık. Napolyon cinsi kirazımız, kalitesi, aroması ve lezzetiyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Bu yıl rekoltemiz geçen yıla oranla düşük. Kiraz, bahçede toptan olarak 40 liradan satılırken, marketlerde 75 liradan tüketiciye sunuluyor."

Kaymakamın Ziyareti

Kiraz hasadına katılan İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, çiftçilere yönelik şunları ifade etti:

"Tarım sektöründe hasat zamanı, şu anda da Muzaffer amcanın kiraz bahçesindeyiz, kiraz hasadına katıldık. Allah çiftçilerimizden razı olsun, onlar memleketimiz, ilçemiz ve ülkemiz için üretiyorlar. Çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlar diliyorum."

Kiraz hasadı, İslahiye'de büyük bir heyecanla devam ediyor ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.