İslahiye'de "kırmızı altın" mesaisi başladı! Binlerce işçiye istihdam sağlanıyor

İslahiye'de "kırmızı altın" mesaisi başladı! Binlerce işçiye istihdam sağlanıyor
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde "kırmızı altın" olarak bilinen kırmızı biberin hasadı başladı. Hasat, ilçe genelinde 26 tesiste işlenerek, hem yurtiçi hem de yurtdışına ihraç ediliyor. Bu süreç, yaklaşık 5 bin mevsimlik işçiye istihdam sağlıyor.

Gaziantep'in önemli tarım bölgelerinden İslahiye ilçesinde, halk arasında "kırmızı altın" olarak anılan kırmızı biberin hasadı başladı. İlçenin verimli topraklarında yetiştirilen biberler, hem yurtiçi pazarında hem de uluslararası arenada büyük talep görüyor.

Kırmızı biberin işlenmesi ve ihracat süreci

Hasadı yapılan kırmızı biberler, İslahiye merkezindeki 26 farklı tesiste işleniyor. Burada toz ve pul biber haline getirilen biberler, sadece Türkiye'nin farklı illerine gönderilmekle kalmıyor; başta Almanya olmak üzere birçok ülkeye de ihracat ediliyor.

5 bin mevsimlik işçiye iş imkanı

İslahiye Ovası'nda Yesemek, Akınyolu, Ortaklı, Örtülü, Yelliburun, Yeşilova, Karakaya, Elbistanhöyüğü ve Şahmaran mahallelerinde yoğun olarak yetiştirilen kırmızı biber, bölgede yaklaşık 5 bin mevsimlik işçiye de istihdam sağlıyor. Bu, bölge ekonomisine büyük katkı sunarken, tarım işçilerinin de geçim kaynağı oluyor.

Üretimde yüksek rekolte beklentisi

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, ilçeye bağlı Ortaklı Mahallesi'nde gerçekleştirilen hasat etkinliğine katılarak, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Köse, bu yıl İslahiye'de 26 bin 500 dönüm alanda yapılan üretimde yaklaşık 53 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti. Ayrıca, İslahiye Ovası'nda yetişen kırmızı biberin aroması ve kalitesinin diğer bölgelere kıyasla daha üstün olduğunu belirtti.

Köse, biberin piyasada belirlenen fiyatının çiftçilerin yüzünü güldürmesi temennisinde bulunarak, "İnşallah bu yıl kırmızı altın, çiftçilerimizin yüzünü güldürecek" dedi.

İslahiye Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.