Dev Dolandırıcılık Operasyonu: 74 Tutuklama, 30 Milyar TL Vurgun!

Dev Dolandırıcılık Operasyonu: 74 Tutuklama, 30 Milyar TL Vurgun!
Adana merkezli ve 20 ilde gerçekleştirilen "Sibergöz-23" operasyonunda, vatandaşları dolandırarak 30 milyar TL kazanan şebekeden 74 kişi tutuklandı. Operasyonda, şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu.

Adana Merkezli Yürütülen Çok Büyük Bir Dolandırıcılık Operasyonu

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen "Sibergöz-23" operasyonu, Türkiye'yi sarsan büyük bir dolandırıcılık şebekesini ortaya çıkardı. Mobil uygulamalar üzerinden yüksek kazanç vaatleriyle vatandaşları dolandıran bu şebeke, Adana başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve daha birçok ilde faaliyet gösteriyordu.

Operasyon kapsamında, teknik ve fiziki takip sonucu deşifre edilen şebekeye yönelik eş zamanlı baskınlar yapıldı. Bu baskınlarda 146 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, nakit para ve değerli madenler ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilere ait 300 milyon TL değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konuldu.

Şebekenin, dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri paraları kripto para birimlerine çevirerek izlerini kaybettirdiği, banka hesaplarında ise 30 milyar TL hacminde işlem yapıldığının tespit edildiği belirtildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 74'ü tutuklanırken, diğerleri çeşitli adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.