Gazze'nin Deyr el-Balah Kentinde Ağır Saldırı: 40 Ölü, 100 Yaralı

Gazze'nin Deyr el-Balah Kentinde Ağır Saldırı: 40 Ölü, 100 Yaralı
İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan Deyr el-Balah kentinde düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100'e yakın kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Balah kentinde yaşanan trajedinin boyutları gün yüzüne çıkıyor. İsrail ordusunun gerçekleştirdiği bombardıman sonucu en az 40 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı açıklandı.

yeni-proje-3-3-2.webp

Sivil Alanlar Hedef Alındı

Yapılan açıklamalara göre, İsrail'in saldırıları sivil yaşam alanlarını hedef aldı. Düzenlenen bombardıman sonucunda birçok ev harabeye dönerken, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi. Yaralılar arasında da çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyor.

yeni-proje-1-2-2.webp

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Saldırının ardından, aralarında ağır yaralıların da olduğu çok sayıda kişi, bölgedeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, yaralıların durumuna ilişkin tedavi çalışmalarının devam ettiğini ve sağlık ekiplerinin gece gündüz demeden çalıştığını bildirdi.

yeni-proje-5-2.webp​​​​​​​

Uluslararası Tepkiler Artıyor

Bu vahim olayın ardından uluslararası toplumdan gelen tepkiler de giderek artıyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, sivil halka yönelik bu saldırıları kınayarak, taraflara itidal çağrısında bulunuyor.

yeni-proje-2-2-2.webp​​​​​​​

Gazze'deki son durum ve gelişmeler, bölgede süregelen çatışmanın ne denli şiddetli ve trajik boyutlara ulaştığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Dünya, Gazze'den gelen bu acı haberler karşısında yine derin bir üzüntü içinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.