İslahiye ve Nurdağı'ndaki Gençlere Destek: Aile ve Gençlik Fonu'na Büyük İlgi

İslahiye ve Nurdağı'ndaki Gençlere Destek: Aile ve Gençlik Fonu'na Büyük İlgi
Aile ve Gençlik Fonu, deprem bölgelerinde yaşayan gençlere evlilik sürecinde maddi destek sağlamak amacıyla kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fonun uygulamaya alınmasının ardından gençler tarafından yoğun ilgi gösterildi

Türkiye'de yaşanan büyük depremlerin ardından, etkilenen bölgelerdeki gençlere destek olmak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu hayata geçirildi. İlk olarak Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da evlenecek olan gençler için başlatılan bu destek programı, evlilik sürecindeki gençlere maddi yardım sağlamayı amaçlıyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, fonun sağladığı destekler ve gençlerin başvuru sürecine ilişkin son durumu paylaştı. Buna göre, 15 Şubat'ta başlayan başvuru sürecine şu ana kadar 2 bin 914 genç katıldı. Fon, gençlere özellikle evlenirken ihtiyaç duyacakları beyaz eşya gibi önemli gereksinimler için 150 bin lira tutarında faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu kredi, 2 yıl ödemesiz dönem sonrasında 4 yıl içinde ödenmek üzere tasarlandı.

Başvuru Şartları ve Süreci

Fondan yararlanmak isteyen gençlerin 18-29 yaş aralığında olmaları ve çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti geçmemesi gerekiyor. Ayrıca, resmi nikah tarihine başvuru tarihi itibarıyla en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması ve bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ile danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Bakan Göktaş, bu desteklerin gençlerin evlilik sürecindeki maddi yüklerini hafifletmeyi ve deprem bölgesindeki toplulukların toparlanmasına katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti. Fon, özellikle depremden etkilenen bölgelerde yaşayan gençlere umut ışığı olmayı sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.